inhuren.com trui

Zzp glasvezel monteur

Ben jij een zelfstandige glasvezel monteur en geïnteresseerd in zzp opdrachten? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden om als zelfstandige op zzp basis aan de slag te gaan op de projecten van Inhuren.com.

Aanmelden

Zzp opdrachten voor glasvezel monteur 

Ben jij een glasvezel monteur, beschik je over een inschrijving bij de KvK en beschik je over de juiste diploma’s en certificeringen? Bekijk dan de mogelijkheden die wij bieden bij het bemiddelen van zzp glasvezel monteur.

Inhuren.com bemiddelt glasvezel monteur voor verschillende projecten en vacatures. Zo werkt Inhuren.com voor grote projectinstellingen en aannemers. Voor al deze opdrachtgevers zorgt Inhuren.com ervoor dat de juiste professionals worden ingezet. Dit betreft projecten op projectbasis maar ook voor de langere termijn.

De beschikbare opdrachten voor zzp glasvezel monteur

De beschikbare projecten variëren van locatie en industrie. Een glasvezel monteur is vaak werkzaam in de woningbouw en woningen, ook wel Fiber tot he home (FTTF) genaamd en in de utiliteitsbouw zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, telecom etc. Fiber tot the office (FTTO) genaamd.

Wat betreft locaties heeft Inhuren.com door heel Nederland werk. Je kan als glasvezel monteur via Inhuren.com aan de slag op een locatie of project daar waar jij nodig bent.

Wat zijn de vereisten om als zzp glasvezel monteur in aanmerking te komen?

Een glasvezelmonteur is een monteur die verantwoordelijk is voor het aansluiten, lassen, aanleggen en onderhouden van glasvezelnetwerken. Je bent als glasvezel monteur meestal werkzaam op locatie, hierdoor reis je veel. Als glasvezel monteur is het belangrijk dat je over de volgende kennis/certificaten beschikt:

 • VCA certificaat
 • MBO werk- en denkniveau 3 of 4 van een relevante opleiding zoals Eerste monteur elektrotechniek of Eerste monteur elektrotechnische installaties
 • Ervaring en affiniteit met techniek
 • Ervaring met FTTH, FTTB en HaS-aansluitingen
 • Je bent fulltime beschikbaar
 • Je bent bekend met fusielassen
 • Je bezit een rijbewijs B en auto om naar de klussen heen te gaan
 • Je bent verzekerd

Daarnaast is het belangrijk dat je als glasvezel monteur, ook wel glaslasser genoemd, beschikt over technische kennis en dat je communicatief vaardig bent. Als glasvezel bestaan je werkzaamheden onder andere uit:

 • het aanleggen, lassen, aansluiten en onderhouden van glasvezelnetwerken
 • het afwerken van de glasvezelbekabeling en connectoren
 • het uitvoeren van (OTDR) metingen
 • het opstellen van meetrapportages
 • Eventuele storingen opsporen
 • het installeren van glasvezelkabels

Tarieven en facturatie

Het tarief dat wij bieden voor een glasvezel monteur is helemaal afhankelijk van de opdracht waar wij jou gaan inzetten. Dit varieert enorm, omdat dit per project afhangt.

Om meer te weten te komen over de tarieven die jij kan factureren is het verstandig contact op te nemen met een accountmanager van Inhuren.com.

Benieuwd?

Schrijf je direct in op ons platform en vul zoveel mogelijk informatie aan over jezelf. Via jouw account op het platform van Inhuren.com kan je wekelijks gemakkelijk jouw gewerkte uren en facturatie doorgeven. Wij hanteren een standaard betaaltermijn van 14 dagen na de factuurdatum. Een accountmanager van Inhuren.com neemt binnen vijf werkdagen na inschrijven contact met jou op.

Aanmelden freelancer:

Aanmelden freelancer:

werknemer

Direct een voorstel ontvangen?

Wouter Meens Accountmanager

Heeft u een vraag over een opdracht, vacature of tijdelijk project? Doe dan vrijblijvend een informatie aanvraag of neem contact op via onze vaste lijn.

Inhuren is volledig gecertificeerd

certified