Coronavirus is een pandemi

Zitten er verschillen in uitzenden en detacheren?

Het korte antwoord: jazeker, er zitten wel degelijk verschillen tussen uitzenden en detacheren. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet.

Korte of lange termijn?

Het belangrijkste verschil tussen uitzenden en detacheren, is dat uitzendkrachten voor een korte termijn bij u aan de slag gaan. Heeft u voor langere tijd (een paar maanden tot een paar jaar) op gezette tijden extra personeel nodig, dan is het verstandig om voor een detacheerder te gaan.

Flexibiliteit

Daarnaast is een uitzendkracht variabeler inzetbaar. U betaalt alleen voor de gewerkte uren en bepaalt zelf wanneer en voor hoelang de werknemer werkzaam is. Met een detachering gaat u daarentegen een formelere arbeidsrelatie aan. Zo krijgt de detacheerder bijvoorbeeld doorbetaald als er even geen werk voor hem is en kunt u het dienstverband niet zo makkelijk per direct stopzetten.

Algemeen of gespecialiseerd?

Een ander verschil tussen uitzenden en detacheren is het niveau van de werknemer. Uitzendkrachten worden vaak ingezet voor algemene werkzaamheden zoals verhuizen, bedienen of verkopen. Gedetacheerden zijn vaak wat hoger opgeleid en beschikken over specifiekere kwaliteiten. Als opdrachtgever betaalt u dan ook mee aan de scholingskosten van deze werknemers. Wilt u weten hoe dat precies zit, neem dan contact met ons op.

Prijsvariaties

Gedetacheerden zijn over het algemeen wat duurder dan uitzendkrachten. Hoe groot het prijsverschil is, hangt af van de specialisatie die u zoekt. Zoekt u een werknemer met een goede opleiding en een stevig netwerk binnen uw branche, dan gaat de prijs omhoog. In sommige gevallen is het loon zelfs hoger dan dat van vaste medewerkers. Voor uitzendkrachten hanteert het uitzendbureau meestal een iets meer omkaderd bedrag. Lees hier op wat voor tarieven u bij ons kunt rekenen.

Zelf gekozen of gemakkelijk geleverd?

Een ander duidelijk verschil tussen uitzenden en detacheren zit hem in de selectieprocedure. Als u voor een uitzendkracht gaat, zal het uitzendbureau zelf mensen selecteren die aan het profiel voldoen. Omdat detacheerders maanden of jaren voor u zullen werken, is het veel efficiënter als u zelf een geschikte medewerker uitkiest.

Lees ook:

Welke vormen van flexwerk bestaan er?
Onderaanneming van flexibele arbeid
Het belang van Personeelszaken: een oproep voor bewustwording
Checklist inhuur uitzendkrachten en personeel
Wat is een inhuurdesk

Laatste blog posts

Wat zijn de beste vacaturebanken?

Wat zijn de beste vacaturebanken?

Welke vacaturebank gebruikt u, wanneer u op zoek gaat naar kandidaten voor een vacature? Het is waarschijnlijk voor iedere branche …

Lees meer
2 medewerkers inhuren.com lopen

Effectief uw flexibele schil inrichten

Het zijn onzekere tijden voor bedrijven en ondernemers. Gelukkig zit u in de omstandigheid, dat u nu heel veel werk …

Lees meer
Tips voor het schrijven van een vacaturetekst

Hoe schrijf ik een professionele vacaturetekst (in niet al teveel tijd)?

  Bij Inhuren.com steken wij veel tijd in het schrijven én optimaliseren van vacatureteksten. Dit vinden wij belangrijk. Goed geschreven …

Lees meer
Bekijk alle blogs