vrachtwagenchauffeurs dozen vrachtwagens

Vrachtwagenchauffeur worden

Wil jij aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Inhuren.com kan je helpen om de juiste papieren te krijgen en een leuke opdrachtgever bij jou in de regio te vinden.

Ik wil vrachtwagenchauffeur worden
vrachtwagenchauffeurs dozen vrachtwagens

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden?

medewerker inhuren.com

1. Meld je aan

Meld je aan op inhuren.com. Zodat we in contact kunnen komen en het traject kunnen bespreken.

inhuren.com medewerker met klant

2. Opleiding

Inhuren.com ondersteunt je bij alle opleidingen die nodig zijn om aan de slag te kunnen als nationaal of internationaal chauffeur.

inhuren.com medewerker auto

3. Baangarantie

Inhuren.com werkt nauw samen met de grootste logistieke- en transportbedrijven door heel Nederland.

Wat kost een opleiding tot vrachtwagenchauffeur? 

De kosten van een opleiding tot vrachtwagenchauffeur hangen af van verschillende factoren. Onder andere hangt het totaal bedrag af van hoeveel lesuren jij nodig hebt om je rijbewijs C te halen. Meestal kost een praktijkpakket voor een rijbewijs C rond de €1649,-. Voor een opleidingspakket rijbewijs C + CE komen de kosten ongeveer tussen de €4000,- en €5000,- euro. Om een complete indicatie te geven over wat de kosten zijn voor het behalen van je vrachtwagenrijbewijs kun je het beste contact opnemen met Inhuren.com of direct een offerte aanvragen. Na ontvangst van uw offerte zal onze specialist zo snel mogelijk contact opnemen om antwoord te geven op al je vragen. 

Financiering van je opleiding

Heb jij recht op subsidies of heb je hulp nodig bij het bekostigen van je opleiding? In sommige gevallen in het mogelijk om via een uitkerende instantie zoals het UWV of de gemeente opleidingskosten vergoed te krijgen. Inhuren.com helpt graag bij het onderzoeken van alle subsidiemogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk dat Inhuren.com een deel van je studie betaalt, dit bedrag kun je daarna renteloos terugbetalen wanneer je een baan hebt gevonden. Tot slot hebben wij nog een zeer aantrekkelijk financieel voordeel: als particulier betaal je namelijk ook geen btw voor je opleiding. Je krijgt dus standaard een korting van maar liefst 21%.

Verschil tussen rijbewijs C en CE 

Er zijn verschillende soorten vrachtwagens. Net als dat je voor een autorijbewijs B en BE kan halen, kan dat ook voor rijbewijs C. Dit komt omdat er twee verschillende soorten vrachtwagens zijn; een vrachtwagen zonder aanhanger en een vrachtwagen met aanhanger. Dit betekent dat je bij een vrachtwagen met aanhanger op een andere manier moet sturen en rijden. Daarnaast noem je een vrachtwagen rijdend onder het rijbewijs CE: een trekkend voertuig C. Daarom is het ook verplicht om eerst je rijbewijs C te hebben behaald, om vervolgens je rijbewijs CE te kunnen behalen.

Werken bij Inhuren.com

Onze specialist

inhuren.com medewerkers loods

Logistiek uitzendbureau

Inhuren.com is een logistiek uitzendbureau en werkt samen met transport- en logistieke bedrijven door heel Nederland. Deze bedrijven geven dagelijks grote en kleine opdrachten door op het platform waarvoor de uitzendkrachten zich aanmelden.

medewerker inhuren.com

Grote opdrachtgevers

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in het vakgebied, kunnen nieuwe en huidige vrachtwagenchauffeurs volledig en professioneel worden ondersteunt. Wij kunnen je helpen aan een baan bij een grote opdrachtgever.

2 inhuren.com medewerkers in auto

Door heel Nederland

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag en daarnaast beschikken wij over een kantoor in het centrum van Amsterdam. Dit betekent niet dat we alleen deze regio’s bedienen, wij bedienen opdrachtgevers en chauffeurs door heel Nederland.

Bedrijven waar je kunt werken

man diesel tekenrijkswaterstraat tekenLogo UTS AbbinkJumbo logo

Wat verdient een vrachtwagenchauffeur? 

Het salaris van een vrachtwagenchauffeur hangt sterk af van een aantal factoren. Dit verschilt per werkgever, branche maar ook CAO, maar ook of je binnenlandse of buitenlandse ritten rijdt. Het salaris van een nationaal vrachtwagenchauffeur in Nederland ligt tussen de € 1.700,- en € 2.100,- per maand. Naast dit salaris heb je als vrachtwagenchauffeur ook recht op toeslagen voor overwerk, nachtwerk of werken op feestdagen.

Wat is het ideale profiel van een vrachtwagenchauffeur eruit? 

Veel bedrijven zijn vaak op zoek naar een vrachtwagenchauffeur met veel ervaring. Dit komt omdat het bedrijf dan bijvoorbeeld net nieuwe wagens binnen heeft gekregen of kwetsbare goederen vervoert. Daarnaast kan een vrachtwagenchauffeur nooit aan de slag zonder een rijbewijs C of CE. Het ideale profiel van een vrachtwagenchauffeur bestaat voornamelijk uit:

  • Een gezonde man of vrouw van 21 jaar of ouder (18 jaar of ouder, mits vakbekwaam); 
  • Veel ervaring in het verkeer; 
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Over Inhuren.com 

Inhuren.com is gespecialiseerd in het bemiddelen tussen getalenteerd personeel en logistieke- of transportbedrijven. Op dagelijkse basis maken grote en kleine bedrijven gebruik van het online platform van Inhuren.com. Via het online platform plaatsen de opdrachtgevers opdrachten waarvoor flexibel personeel zich kan aanmelden. Op deze manier hoopt Inhuren.com transparantie en flexibiliteit te bieden aan alle partijen. Wanneer je voor Inhuren.com werkt kun je uiteenlopende klussen verwachten. De opdrachten en opdrachtgevers verschillen per dag. 

Veel gestelde vragen

Wij geven antwoord op al je vragen

Wat voor bedrijven huren een vrachtwagenchauffeur in?

Wanneer je straks klaar bent met de opleiding tot vrachtwagenchauffeur en beschikt je over een C rijbewijs. Met een C rijbewijs kun je aan de slag voor verschillende bedrijven. Je kunt hierbij denken aan: distributie van levensmiddelen, wegenbouw, containertransport of grote verhuizingen.

Wat zijn de werkzaamheden van een vrachtwagenchauffeur?

Een vrachtwagenchauffeur zorgt ervoor dat een flink aantal goederen veilig en compleet aankomt op locatie. Daarnaast zorgt de vrachtwagenchauffeur ervoor dat de lading wordt geteld en gecontroleerd op schade of andere problemen. Een andere grote taak van de vrachtwagenchauffeur is vaak het laden en lossen van de vracht, schoonhouden van de vrachtwagen en afhandelen van de benodigde administratie. Een vrachtwagenchauffeur rijdt altijd volgens de aangegeven snelheid en controleert regelmatig de oliepeil en bandenspanning. Daarnaast komt het soms voor dat de vrachtwagenchauffeur een bijrijder aanstuurt. 

Voldoe jij aan de eisen van een vrachtwagenchauffeur?

Om vrachtwagenchauffeur te worden is het belangrijk dat je lichamelijk gezond bent en gemakkelijk lange afstanden kunt rijden. Daarnaast ben je 18 jaar of ouder en neem je je baan als mogelijk vrachtwagenchauffeur serieus. Als vrachtwagenchauffeur beheers je de Nederlandse taal goed en spreek je ook Engels. Dit is belangrijk voor internationale ritten als chauffeur.

Welke examens leg je af voor een vrachtwagenrijbewijs?

Binnen de opleiding tot vrachtwagenchauffeur leg je een praktijk- en theorie-examen af. De meeste deelnemers hebben 20 tot 25 uur rijles nodig voor het praktijkexamen en wordt aandacht besteedt aan de volgende punten: De controle van het voertuig en de administratie, binnen en buiten de bebouwde kom rijden, verschillende wegtypen, bijzondere verrichtingen, zoals in een bocht rijden. Wanneer je je Code 95 wilt halen, leg je een praktische toets en toets besloten terrein af. Naast je praktijkexamen voor je rijbewijs C, leg je drie theorie-examens af: vakbekwaamheid deel 1: Techniek & Verkeer, deel 2: Administratie Goederenvervoer, deel 3: Cases. Mocht je daarna nog voor je rijbewijs CE willen gaan, moet je ook rekening houden met praktijklessen en -examen.

Nationaal of internationaal aan de slag?

Als vrachtwagenchauffeur kun je aan de slag voor nationale organisaties waarvoor je binnenlandse of internationale ritten maakt. Het is daarom als vrachtwagenchauffeur ook belangrijk om te weten dat in elk land de verkeersregels voor vrachtwagens verschillen en waar je als chauffeur rekening mee moet houden. Vind je het leuk om in het buitenland te zijn of spreek je meerdere talen? Dan is een opleiding tot vrachtwagenchauffeur wellicht echt wat voor jou.