persoon op laptop

Hoe werkt de payroll constructie?

Als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die in 2020 is ingevoerd, heeft payroll een iets andere betekenis gekregen. De wetgever heeft payroll namelijk als een aparte constructie opgenomen in de wet. Voorheen was payroll meer een onderdeel van de uitzendwetgeving en waren dezelfde regels als voor uitzendkrachten van toepassing. De laatste jaren is de wetgever in Nederland aan de slag gegaan om dit te veranderen, met als gevolg de invoering van de WAB in 2020.

Wat is een payroll constructie?

Onder payroll constructie verstaan we het overdragen van het werkgeverschap aan het payroll bedrijf. Dat betekent dat uw payrollpartner de juridische werkgever worden van de medewerkers die bij u aan de slag gaan. Omdat dit een aantal prettige voordelen met zich meebrengt, is het ook niet gek dat steeds meer bedrijven, verenigingen, stichtingen en clubs gebruikmaken van een payrollservice.

Is een payroll constructie geschikt voor uw bedrijf?

Goed om te weten is dat de branche of grootte van uw bedrijf niet relevant is bij de payroll constructie. Of u nu een groot bedrijf heeft of een startup met slechts twee medewerkers, in beide gevallen is payrolling geschikt voor uw organisatie.

Op zoek naar een nieuwe medewerker? 

Bij Inhuren.com kunt u gemakkelijk een vacature plaatsen voor een vast bedrag per maand en zelf controle hebben over de werving. Met ons moderne platform kan je gemakkelijk en snel profielen inzien van sollicitanten en bij interesse contact opnemen. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Wilt u meer informatie hierover?
Offerte aanvragen 

Vacature plaatsen In organische verkeer Inhuren.com
€150,- 30 dagen online
Ongelimiteerd aantal sollicitatiesOntvang sollicitaties direct per e-mailEigen logo bij vacature
Meer informatie

Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun medewerkers in te zetten via een payroll constructie. In dit artikel leggen wij uit wat de payroll constructie precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn voor bedrijven.

 

Laatste blog posts

Wat zijn de beste vacaturebanken?

Wat zijn de beste vacaturebanken?

Welke vacaturebank gebruikt u, wanneer u op zoek gaat naar kandidaten voor een vacature? Het is waarschijnlijk voor iedere branche …

Lees meer
2 medewerkers inhuren.com lopen

Effectief uw flexibele schil inrichten

Het zijn onzekere tijden voor bedrijven en ondernemers. Gelukkig zit u in de omstandigheid, dat u nu heel veel werk …

Lees meer
Tips voor het schrijven van een vacaturetekst

Hoe schrijf ik een professionele vacaturetekst (in niet al teveel tijd)?

  Bij Inhuren.com steken wij veel tijd in het schrijven én optimaliseren van vacatureteksten. Dit vinden wij belangrijk. Goed geschreven …

Lees meer
Bekijk alle blogs