detavast constructie afbeelding

Hoe werkt de detavast constructie?

Inhuren.com heeft als doelstelling op jaarbasis zoveel mogelijk medewerkers via de uitzendconstructie aan een vaste baan te helpen. De constructie waaronder we dit doen wordt ook wel de detavast constructie genoemd. In dit artikel vertellen we meer over de detavast constructie van Inhuren.com.

Wat is de detavast constructie?

Detavast staat voor: detachering/uitzenden met als doel een medewerker vast in dienst te laten treden bij de opdrachtgever.

Waarom detavast?

Wanneer u personeel zoekt kunt u daarvoor een uitzendbureau of werving- en selectiebureau inschakelen. Via een uitzendbureau huurt u de medewerker in op uitzendbasis. U betaalt dan per gewerkt uur een vast tarief. De medewerker is dan op uitzendbasis in dienst bij het uitzendbureau. Via een werving- en selectiebureau neemt u de kandidaat zelf rechtstreeks in dienst. U betaalt daarvoor een eenmalige vergoeding. Deze vergoeding noemen we een werving- en selectiefee.

Detavast is uitzenden én werving- en selectie (maar dan gecombineerd)

Detavast is eigenlijk het beste van twee werelden. Namelijk uitzenden én werving- en selectie. Een medewerker wordt eerst een periode op uitzendbasis ingehuurd. Na een vooraf afgesproken periode kan de uitzendkracht in dienst treden bij de organisatie waar hij/zij op uitzendbasis heeft gewerkt.

Hiermee worden de kosten voor het vinden van de werknemer verdeeld over de uitzenduren. Blijkt de werknemer toch niet bij uw organisatie te passen? Dan kunt u in de periode van de detavast constructie direct de samenwerking (inhuur) stopzetten.

Hoe werkt de detavast constructie?

Stel u huurt een werknemer in via Inhuren.com. U betaalt geen werving- en selectiefee maar u huurt de medewerker een vooraf afgesproken aantal uur in. U betaalt dan een uitzendtarief. Het uitzendtarief is opgebouwd uit:

  • Bruto uurloon
  • Werkgeverskosten
  • Marge (verdienmodel) uitzendbureau (of Inhuren.com)

De marge voor het uitzendbureau is op basis van de gewerkte uren, dit betekent dat de kosten daarmee ook over de uren verdeeld zijn.

Waarom hanteert Inhuren.com de detavast constructie?

Inhuren.com hanteert de detavast constructie omdat het in onze ogen bedrijven meer flexibiliteit geeft. Inhuren.com werkt niet op basis van werving- en selectie. De reden hiervan is omdat wij een uitzendorganisatie zijn. Werving- en selectie is niet de structuur waar het verdienmodel van Inhuren.com op is gebaseerd.

Voordelen detavast:

Detavast biedt bedrijven een soort van langere proeftermijn. Het voordeel van een uitzendkracht is de flexibiliteit. Dat betekent dat bij een niet succesvolle samenwerking u ieder moment die samenwerking kan stop zetten. Inhuren.com biedt u gedurende de eerste 1040 uur deze mogelijkheid. Zijn deze eerste 1040 uur goed bevallen? Dan kunt u de uitzendkracht zelf een dienstverband aanbieden binnen uw organisatie.

Werknemers inhuren via Inhuren.com

Wilt u werknemers inhuren? Dit kan bij Inhuren.com. Wij werken met een digitaal uitzendplatform. Wilt u meer informatie? Klik dan hier of neem direct contact met ons op via het vaste telefoonnummer: 0854881100.

Laatste blog posts

medewerker inhuren.com loods

Logistiek en transport: Tips werkgevers & werknemers tijdens corona

Transport en logistiek valt met sommige deelmarkten, beroepen en goederenstromen onder vitale beroepen of een vitaal proces. Hierdoor dienen zij …

Lees meer
inhuren.com medewerker in glazenhok

Anderhalve meter implementeren in jouw bedrijf

Met de volgende tips zorg je ervoor dat je voorbereid bent op de 1,5 meter economie, zodat je zo snel …

Lees meer
persoon op laptop

Dé tips voor een succesvol video-sollicitatiegesprek

Gezien de impact van corona en de maatregel om sociale afstand te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, ...

Lees meer
Bekijk alle blogs