medewerker inhuren.com vrolijk

Flexwerker in vaste dienst nemen

Wilt u een flexmedewerker in dienst nemen? Bekijk hieronder waar u rekening mee moet houden

Meer informatie
medewerker inhuren.com vrolijk

Flexmedewerker in vaste dienst nemen

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een flexmedewerker in dienst wilt nemen. Daarnaast zijn er contractueel gezien een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Hier gaan we als laatste op in. Allereerst kijken we naar hoe u de situatie het beste kunt benaderen. Wilt u gelijk contact met ons? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 12.

1) Tevredenheid over de flexmedewerker en vice versa

Het is van belang dat u tevreden bent over de geleverde werkzaamheden van de flexmedewerker. Het werk wordt goed uitgevoerd en de uitzendtarieven zijn goed. Daarnaast heeft de flexmedewerker te kennen gegeven dat hij het ziet zitten om door uw bedrijf overgenomen te worden.

2) Zorg dat beide onderneming profiteren

Zowel uw organisatie als het uitzendbureau zijn ondernemingen met het oogmerk om winst te maken, dat is geen geheim en is een geheel normale gang van zaken. Dat betekent dat het uitzendbureau waar u mee samenwerkt geld verdient zolang u een medewerker inhuurt als flexmedewerker. Wanneer de flexmedewerker bij u in dienst treedt vervalt het verdienmodel van de uitzendonderneming en verliezen zij omzet. Dit is het eerste dat u in uw achterhoofd dient te houden voordat u met het uitzendbureau in gesprek gaat over overname van de kandidaat.

3) Dankbaar voor de ideale match

Het is in dat geval belangrijk dat beide partijen er beter van worden. U wilt de flexmedewerker in dienst nemen omdat u tevreden bent. Voor een uitzendbureau is een van de grootste complimenten dat zij u gekoppeld hebben aan een uitstekende werknemer. Er is namelijk een juiste match tot stand gekomen die zo goed uitpakt dat u de flexmedeweker zelf in dienst wilt nemen.

Op zoek naar een nieuwe medewerker?

Bij Inhuren.com kunt u gemakkelijk een vacature plaatsen voor een vast bedrag per maand en zelf controle hebben over de werving. Met ons moderne platform kan je gemakkelijk en snel profielen inzien van sollicitanten en bij interesse contact opnemen. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Wilt u meer informatie hierover?
Offerte aanvragen 

Vacature plaatsen In organische verkeer Inhuren.com
€150,- 30 dagen online
Ongelimiteerd aantal sollicitatiesOntvang sollicitaties direct per e-mailEigen logo bij vacature
Meer informatie

4) Het ideale scenario

In het ideale scenario zal de flexmedewerker bij u in dienst treden en verliest het uitzendbureau omzet. Financieel gezien zal het uitzendbureau niet direct akkoord gaan. Hierbij kunt u rekening houden met een aantal regels en opties.

De 1040 uren regel

Om winstgevend te kunnen opereren houdt een uitzendbureau vaak een regel aan in de voorwaarden waarin staat dat een flexmedeweker minimaal een aantal uur via het uitzendbureau gewerkt moet hebben alvorens de flexmedewerker in dienst kan treden bij de opdrachtgever. Vaak ligt deze grens rond de 1040 uur. De 1040 uur is veelal de grens waarop het uitzendbureau echt winstgevend een flexmedewerker ter beschikking kan stellen.

Nadeel van de 1040 uren regel

Het nadeel van de 1040 uren regel is dat wanneer een flexmedewerker goed bevalt en u als opdrachtgever de flexmedewerker in dienst wilt nemen dat dit vaak binnen de 1040 uren regel valt. Oftewel, de flexmedewerker heeft bijvoorbeeld pas 400 uur via het uitzendbureau gewerkt. Dat zou betekenen dat u nog 640 uur zou moeten wachten alvorens de flexmedewerker bij u in dienst zou kunnen treden. Ervan uitgaande dat een flexmedewerker gemiddeld 40 uur per week werkt betekent dat dat u in zo’n scenario meer dan 15 weken zou moeten wachten. Daarbij nog eens opgeteld het feit dat veel uitzendbureaus een veel hogere uren grens hebben dan de 1040 uur.

Omzeilen van de 1040 uren regel

U kunt dit oplossen door bijvoorbeeld het resterende bedrag aan marge dat het uitzendbureau misloopt te betalen. Het nadeel hiervan is dat u het bedrag toch wel kwijt bent en dat u hetzelfde resultaat heeft. De enige mogelijkheid die u dan heeft is onderhandelen met het uitzendbureau.

Hoe kunt u onderhandelen met een uitzendbureau

Wekelijks lopen wij met Personeel Inhuren tegen de situatie aan waarin een van onze opdrachtgevers zo tevreden is over een flexmedewerker dat ze hem of haar zelf in dienst willen nemen. Vaak zijn dit jonge studenten die net zijn afgestudeerd of gaan afstuderen. De opdrachtgever biedt in dat geval vaak een startersvacature aan maar wil in ruil daarvoor wel de student zelf in dienst nemen.

Voordat wij hiermee akkoord gaan en de student flexmedewerker in dienst treedt bij de opdrachtgever kijken we naar de volgende aspecten:

  • Hoe graag wilt de student/starter bij de opdrachtgever in dienst treden?
  • Hoeveel uren heeft de student/starter op dat moment via Personeel Inhuren gewerkt? (Let op, wij werken met de 1040 uren regel)
  • Hoe verloopt de samenwerking met de opdrachtgever?

Hieronder zullen we ze nader toelichten.

De flexmedewerker

De student of starter zal zelf duidelijk moeten aangeven dat hij of zij in dienst wilt treden bij de opdrachtgever. Wanneer blijkt dat de student toch na twee maanden weer weg is bij de opdrachtgever dan is de overname voor niets geweest.

Aantal gewerkte uren en de opdrachtgever

Wanneer een opdrachtgever die meerdere flexmedewerker inhuurt een flexmedewerker van ons in dienst wilt nemen zijn wij coulanter dan wanneer een opdrachtgever slechts een aantal uren maar een flexmedewerker heeft ingehuurd.

Zoals gezegd, het uitzendbureau heeft veel tijd en werk gestoken in het matchen van de kandidaat, de loonadministratie en de contractuele zaken. Wanneer u na een aantal gewerkte uren al een flexmedewerker in dienst wilt nemen is er geen sprake meer van een win/win situatie.

Probeer daarom in een situatie waarbij u meerdere flexmedewerker inhuurt te onderhandelen over de overname en de overige te werken uren via het uitzendbureau van de flexmedewerker. Geef bijvoorbeeld aan dat u heel tevreden bent maar graag wilt zien dat er een uitzondering wordt gemaakt op een specifieke flexmedewerker.

Verder kunt u aangeven dat u in de toekomst zeker van plan bent om te blijven inhuren bij dit uitzendbureau. Dan is de kans op een win/win situatie groter. Flexmedewerker inhuren? Neem direct contact met ons op: 085 488 11 12.