Flexkracht inhuren

Bent u op zoek naar een flexkracht op mbo, hbo of universitair niveau? Bekijk op deze pagina alle mogelijkheden, de tarieven en werkwijze van Inhuren.com.

Offerte aanvragen
inhuren.com medewerker lacht

Wat is een flexkracht? 

Een flexkracht is een werknemer die bij een bedrijf werkt op flexibele basis. Dit kan zijn via een uitzendbureau als uitzendkracht. Via een detacheerder op interim basis of als zelfstandige als freelancer of ZZP’er.

Waarom een flexkracht inhuren?

Bedrijven huren flexkrachten in voor het werk of een klus dat een werknemer moet verrichten. Deze flexkrachten worden dus heel specifiek ingezet binnen de organisatie.

In het geval van uitzendkrachten kan het gaan om tijdelijke klusjes, horeca werk, logistiek werk of administratief. In het geval van interim personeel gaat het vaak om projecten in de ICT, techniek en de offshore industrie.

ZZP’ers (freelancers) worden vaak ingehuurd voor specialistisch werk of om een opdracht te voldoen. Vaak zijn dit (online) marketeers, web developers, strategen en adviseurs.

Er zijn verschillende soorten flexwerkers. Een flexwerker is hetzelfde als een oproepkracht. Er zijn drie soorten flexwerkers met een contract. De eerste groep heeft een oproepcontract met voorovereenkomst. In dat geval mag de flexkracht na een oproep zelf beslissen of hij wel of niet gaat werken. Een ander soort contract is het nul-urencontract. In dat geval moet de oproepkracht aan het werk wanneer hij of zij wordt opgeroepen. Het bedrijf geeft in dat geval geen garantie van het minimale aantal uren dat iemand kan maken. Het laatste soort contract is het min-maxcontract. In dat geval is iemand verzekert van een minimaal aantal uren op week- of jaarbasis. Dit staat in dat geval opgenomen in het contract. Het komt ook voor dat een flexkracht gewoon een rooster heeft. In dat geval heeft het bedrijf wel de mogelijkheid diensten op een laat moment in te trekken. Bij een min-maxcontract is het ook de verantwoordelijkheid van de werkgever dat zij voldoende diensten aanbieden.

Het voordeel van een flexkracht is verder dat een werkgever niet aansprakelijk is bij ziekte, uitval of verlof (uitzonderingen daargelaten). De flexkracht werkt uitsluitend de uren waarin hij of zij ook daadwerkelijk nodig is of totdat een project is afgerond.

Stel direct uw vraag of geef uw mening

Heeft u een opmerking of een tip naar aanleiding van het gelezen blog, dan zijn wij daar erg benieuwd naar.

Flexkracht inhuren?

Wilt u een flexkracht inhuren of aan de slag gaan als flexkracht? Mail ons dan naar info@inhuren.com of bel ons op nummer 085 – 488 1100.

Offerte aanvragen

  • * Uitgebreide beschrijving niet verplicht.

Onze specialist

Inhuren is volledig gecertificeerd

certified